Du er her: HjemKunnskapslaboratorietArkitektur og folkehelse

Få folk ut – hele året!

«Arkitektur og folkehelse» er en ny satsing fra Design og arkitektur Norge (DOGA), som utforsker sammenhengen mellom våre fysiske omgivelser og hvordan vi har det. Målet med prosjektet er å få folk ut – hele året.

En viktig del av tiltaket er å teste nye prosjekter i norske kommuner, og Sunne kommuners medlemmer har nå mulighet for å delta i et eller flere pilotprosjekter med DOGA. Ta kontakt med sekretariatet for mer informasjon.

God byutvikling = god folkehelse

For å skape gode lokalsamfunn må vi i større grad inkludere folkehelseperspektivet i by- og stedsutvikling. Et perspektiv som ofte mangler i dag, mener arkitekt Ingerid Helsing Almaas fra DOGA.

– Vi har bygget møteplassene ut av boligområdene våre, sa hun under Sunne kommuners kick off-samling 2020.

DOGA ønsker å inspirere kommuner til å tenke annerledes, og har samlet en rekke gode eksempler på aktivitetsskapende uteområder i et helårsperspektiv. Felles for dem alle er at de gjør det enkelt for innbyggerne å ta turen ut.

– Vi må gi folk en grunn til å komme seg ut. Og de grunnene finner du i nabolaget, sa Tord Bakke fra 3RW Arkitekter, som står bak eksempelsamlingen.

Les hele eksempelsamlingen her.

Sunne kommuner besøkte DOGA på nettverkets kick off-samling 2020. Hele dagen ble streamet – opptaket kan ses her.