Du er her: HjemKunnskapslaboratorietTa vare på velgerne dine

Ta vare på velgerne dine

God helse skapes andre steder enn i helsesektoren. Derfor må alle politikere ha velgernes helse og trivsel i tankene når de fatter beslutninger. «Ta vare på velgerne dine» er en veiledning i lokale og regionale politikeres folkehelseansvar. Den skal inspirere, bevisstgjøre og gi kunnskap, slik at du som folkevalgt kan beholde velgerne dine lenge, sunne og friske.

Nå videreutvikler vi konseptet!

Legat til fremme av folkehelsen har innvilget støtte til videreutvikling av politikerveiledningen, og i 2020 starter arbeidet med å utvikle nytt materiale, lære opp undervisere og gjennomføre kurs i kommuner og fylkeskommuner. Prosjektperioden varer frem til 2021.

Det betyr også at «Ta vare på velgerne dine» nå blir tilgjengelig for alle kommuner og fylkeskommuner! Vil du ha politikerveiledning i din kommune? Ta kontakt med sekretariatet her.

En sunn og glad befolkning er kommunens viktigste kapital!

En veiledning for politikere om folkehelse

I folkehelseloven er både kommuner og fylkeskommuner gitt et betydelig folkehelseansvar. «Ta vare på velgerne dine» er en politikerveiledning som skal bevisstgjøre folkevalgte om dette ansvaret, og ikke minst gi kunnskap og inspirasjon til hvordan man som politiker best kan forvalte det.

Det overordnede budskapet i politikerveiledningen er at helse skapes andre steder enn i helsesektoren. For å skape et samfunn som fremmer helse og trivsel, og dermed forebygger heller enn å reparere, er det helt essensielt at alle politikere har velgernes helse og trivsel i tankene når de fatter beslutninger. Ikke bare de som har helse som politisk fag- og interessefelt.